088 751 8486, 088 861 2987 (10:00до 22:00 часа)

Дестинациите около нас

Докато сте отседнали при нас ще може да се насладите и на няколко прекрасни локации в  блиост до Созопол.

„CAVO BEACH“

Ресторантът и плажният клуб са замислени като продължение на пясъчната дюна, а меките пастелни тонове на целия интериор предразполагат към пълно спокойствие и предаване на един по-бавен ритъм на живот и наслада за всички сетива.

1

„EXE BEACH BAR“

Духът на ЕХЕ CLUB се пренася на родното черноморие с ДНЕВНА лятна концепция.EXE BEACH BAR се намира на емблематичния плаж – Каваци. Красива природа и актуална музика са само част от нещата, които ще откриете в пространствата на EXE BEACH BAR.

2

Резерват Ропотамо

Освен с невероятно красивата си природа и разнообразен животински свят „Ропотамо“ впечатлява посетителите със своята интригуваща история, както и с многобройните легенди, дълбоко скрити в заобикалящите го гори.

Самата река Ропотамо се е образувала от сливането на реките Росенска и Церовска, като за нейно начало се смята изворът на Церовска река в Cтранджанския рид Босна. Що се отнася до името на реката съществуват няколко версии за него. Според една от тях тя е кръстена на гръцката богиня „Ро“ (тичам) и „потамо“ река, която била толкова красива и пеела толкова очарователно, че успяла да убеди пирати да напуснат в мир района, вместо да го плячкосат. Друга пък твърди, че Ропотамо е съкратена форма на Калогеропотамос (от гр. „Калугерска река“). Определено най-впечатляващата легенда обаче е свързана с принцеса Ропотамо, чийто баща бил владетел на тези земи. Тя се влюбила в беден момък, когото царят не одобрявал. Затова двамата влюбени избягали и се скрили в една от крайбрежните пещери. Това обаче не попречило на царя и той изпратил стражите си след тях. Въпреки това девойката успяла да избави себе си и своя любим, като използвала магическите си умения. Двойката се превърнала в кошута, момъкът – в елен, а царят от мъка по загубената си дъщеря кръстил красивата река, преминаваща през земите му, на нейно име – Ропотамо.

Намира се на 11км. от Созопол

3

Остров Св. Анастасия

Той няколко пъти сменя името и предназначението си. През Средновековието на него е построен манастир, нападан и опожаряван няколко пъти. В средата на острова е изградена църква „Възнесение Господне“, останала непокътната и до днес, въпреки вековете на османско владичество.Остров Света Анастасия е изграден от вулканични скали и е с площ около 9 декара. Климатичните условия и морската вода са оформили интересни скални образувания, чиито наименования са резултат от формата, на която се оприличават – „Дракон“, „Вкаменен кораб“, „Портата на слънцето“ и „Гъба“.

Намира се на 14км. от Созопол

4

Замакът „Влюбен във вятъра“

Стилът на Замъкът е Приказен, Вълшебен. Това е тайната на магическото му въздействие – осъществената мечта да построиш Замък, който го има само в приказките. Изграден е изцяло от 20 000 тона камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина. Камъкът е мраморизиран варовик и присъства навсякъде – в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Той съдържа следи от микродиаманти и за това замъкът през различните части на денонощието променя цвета си – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе.Това, което прави Замъка още по-уникален, е че е построен във фóрмата на кръст – признак за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие.

Само на 4км от Созопол 

5

Тракийско селище „Беглик Таш“

Тракийското светилище Беглик Таш се намира в най-високата част на нос Беглик Таш (128 м надм. височина) край Приморско. Обхваща площ от 6 дка Територията, на която е разположено, е горска, била е част от ловната резиденция на бившия комунистически държавен глава Тодор Живков (управлявал 1954 – 1989 г.). Именно поради тази причина едно от най-големите открития за за тракийската история на Южното ни Черноморие и Странджа остава неизвестно за науката до 2003 г.

Намира се на 13км от Созопол 

6